"Kenny was braaf en onopvallend"

Stabroek - Het Koninklijk Technisch Atheneum in Stabroek reageert verslagen op het overlijden van leerling Kenny Ravays (16). ”We proberen iedereen nog te bereiken voor de afscheidsplechtigheid van zaterdag”, zegt Danny Helsen van het KTS.

Kenny Ravays werd het slachtoffer van een slecht werkende afvoer van de gasboiler toen hij in zijn ouderlijk huis in Stabroek een bad nam. ”We zijn er allemaal van aangedaan”, vertelt Danny Helsen, coördinator van het deeltijds onderwijs op het Koninklijk Technisch Atheneum Campus Stabroek, waar Kenny in het eerste jaar lassen zat.

”We proberen vandaag (woensdag, red.) nog zoveel mogelijk klasgenoten te bereiken om mee te gaan naar het groeten vanavond in Kapellen. Wie deze week nog naar de school komt om examens in te zien of zijn rapport af te halen, krijgt een brief mee met een uitnodiging voor de afscheidsviering van zaterdagmiddag. Meer kunnen we niet doen, want de lessen en examens zijn voorbij. Wel is er opvangmogelijkheid op school, en daar hebben toch al enkele klasgenoten gebruik van gemaakt. In januari, bij de hervatting van de lessen, hangen we een foto van Kenny in het werkhuis op, met een schrift bij waarin iedereen iets kan schrijven.”

Nog nieuw

Volgens Danny Helsen was Kenny ”braaf en onopvallend”. ”We kenden hem niet zo goed, omdat hij nog maar van in september op de school zat. En in het deeltijds onderwijs zitten de leerlingen maar één week op de twee op school. Vandaar dat zelfs sommige jaargenoten Kenny nauwelijks kenden. Hij had hier weinig vrienden en viel niet op, maar had absoluut een goede reputatie op de school: een vriendelijke jongen en goede leerling.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio