Lagere scholen krijgen dieven over vloer

Essen - Dinsdagnacht kregen twee scholen bezoek van inbrekers. Uit lagere school Mariaberg verdwenen zeven computers, bij lagere school Erasmus twee.

Rond half zeven ‘s morgens merkte de poetsvrouw van de Mariabergschool in de Kloosterstraat dat er een raam met een klinker was ingegooid. “Na controle van de klaslokalen merkten we dat er zeven computers weg waren”, vertelt directeur Ludo Mertens. “Voor de rest was er niets weg, en er lag ook niets overhoop. Ik veronderstel dus dat ze specifiek op de pc’s uit waren.”

Ook in de aanpalende kleuterschool werd een kapotte ruit aangetroffen. “Maar na onderzoek blijkt daar gelukkig niets weg.” De lagere school Erasmus aan de Hofstraat had ook prijs. Hier forceerden de inbrekers het slot van de deur. Directrice Kathleen Van Gelder :”Ze zijn aan de haal met onze twee nieuwste computers. Ze stonden nog geen maand in de klaslokalen. De oudere modellen hebben ze laten staan. Er stonden ook nog wat lades open, maar er was niets weg.”

Naast de kosten voor nieuwe computers, moet ook de vernieling gerepareerd worden. “Dit is niet echt een leuk gevoel , zeker niet als je weet dat de kerstvakantie voor de deur staat.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio