Uitbaatster boos om sluiting café

Sint-Katelijne-Waver - Omdat de eigenaar andere plannen heeft met het pand, is Linda Segers (42) van café ’t Zand in Sint-Katelijne-Waver aan haar laatste weken als cafébazin bezig. De dame voelt zich bedrogen door de brouwerij.

Linda Segers opende het café op kruispunt de Vier Wegen in augustus 2006. “Pas op de dag voor de opening kreeg ik een document ter ondertekening. Het ging niet om het originele huurcontract, maar ik moest wel bevestigen dat ik dat had gelezen. Omdat ik al had geïnvesteerd en ik niet langer wilde wachten, zette ik mijn handtekening."

"Bovendien ging ik ervan uit dat het zoals altijd om een contract van negen jaar ging. De vorige uitbater hield het café twee jaar open, dus restte mij nog zeven jaar, dacht ik.” Maar nu blijkt het slechts om een huurcontract van vier en een half jaar te gaan.

Woning kwijt

“Een maand geleden kreeg ik te horen dat er geen verlenging mogelijk is. Dat betekent niet alleen een serieuze financiële kater, maar nu moet ik halsoverkop ook op zoek naar een nieuwe woonst. De sociale woning, die ik nota bene voor slechts 150 euro per maand huurde, zegde ik op. En waar vind je nog iets onder de 600 euro?”, zucht de caféuitbaatster.

“De brouwerij heeft me al wel andere cafés aangeboden, maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt. Ik heb geen zin meer om nog eens te investeren en een nieuw cliënteel op te bouwen. Als ik wist dat het voor zo’n korte periode was, had ik dit nooit gedaan. En dat wisten zij ook maar al te goed”, zegt de cafébazin.

De woordvoerder van brouwerij Maes was woensdag niet bereikbaar voor commentaar. Het café maakt eerst plaats voor een immobiliënkantoor, later verrijzen er appartementen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio