Molenstraat gaat vrijdag weer open

Puurs - De eerste fase van de herinrichting van de Molenstraat startte in maart 2008. Naast het plaatsen van een nieuwe, gescheiden riolering, werd de rijbaan volledig vernieuwd en kwam er een nieuw fietspad. Morgen, vrijdag, gaat de straat definitief weer open.

In de Molenstraat werden de voetpaden heraangelegd en werd over de hele lengte van de straat een tweerichtingsfietspad aangelegd, gescheiden van de rijbaan door groen. Verder kreeg de straat een nieuwe rotonde aan het kruispunt met de Hof ten Berglaan.

Ook de schoolomgeving werd helemaal heringericht. Twee vierkante pleintjes, die keerbewegingen toelaten, springen in het oog. Parkeren in de schoolomgeving mag enkel in de aangeduide vakken, waaronder enkele kiss-and-rides, parkeerplaatsen waar automobilisten kort mogen stoppen om passagiers uit te laten.

Voorrang

In de straat mag je voortaan niet sneller dan 50km per uur rijden. In de schoolomgeving blijft de variabele regeling van toepassing. Wanneer de elektronische verkeersborden oplichten, is de snelheid er beperkt tot 30km per uur. Verkeer in de Molenstraat krijgt voorrang op verkeer uit de Guido Gezellelaan (vanuit Puurs), de Rode Kruisstraat, de Kerkhofstraat, de Leemgaard, de Kimpelberg en de Fortbaan.

Aan het kruispunt met de Guido Gezellelaan werd de voorrangsregeling aangepast. De overrijdbare middeneilanden kanaliseren het verkeer. De verbinding vanuit Kalfort van de Guido Gezellelaan naar de Molenstraat is een voorrangsweg geworden. Als je vanuit Puurs komt, moet je er dus voorrang verlenen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio