Bibliotheek duwt cafetaria richting straat

Bornem - Het gemeentebestuur heeft een architectenbureau de opdracht gegund om de plannen te maken voor de uitbreiding van cultuurcentrum Ter Dilft. De bibliotheek wordt uitgebreid waardoor de cafetaria zal moeten verhuizen.

De keuze voor het Antwerpse architectenbureau Planners is het sluitstuk op een selectie uit 130 kandidaten. “Planners is uitgekozen omdat dit bureau ons de meest geïntegreerde aanpak van nieuwbouw en bestaand centrum voorstelt, ook een eenvoudiger gebruik van Ter Dilft zal realiseren en ten slotte de beste communicatie naar gebruikers, bewoners en bestuur voorschotelt”, zegt Eugeen Van Lent, directeur van CC Ter Dilft.

Twee verdiepingen

Volgend jaar worden er alleszins concrete plannen gemaakt en de aanbesteding van de eerste fase zou moeten kunnen plaatsvinden in het voorjaar 2010 om dan na de bouwvakantie te kunnen beginnen met de effectieve bouw die circa anderhalf jaar in beslag zal nemen.

De eerste fase die maximum vijf miljoen euro mag kosten, houdt in hoofdzaak de bouw van een nieuwe bibliotheek in. Die palmt dan de huidige cafetaria in die wordt uitgebreid met twee verdiepingen en de bibliotheek zal dan in totaal circa 2.000 vierkante meter groot zijn, of het dubbele van nu. In die fase wordt ook de polyvalente zaal uitgebreid.

De huidige cafetaria verdwijnt tijdens de werkzaamheden, maar er wordt alleszins naar een noodoplossing gezocht voor een tijdelijke cafetaria terwijl een nieuwe dichter bij de straat moet komen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio