Gemeente viert eerste eeuwling

Gemeente viert eerste eeuwling

Gemeente viert eerste eeuwling

Vosselaar - Philomena Van der Vliet, weduwe van de in 1970 overleden Gerard Gevers, is de eerste inwoonster van Vosselaar die 100 kaarsjes mag uitblazen. Ze woont in bij haar zoon Willy (73) en heeft het daar uitstekend naar haar zin.

Wat vind je ervan dat je 100 wordt?
Ik trek me er eigenlijk niet veel van aan. Ik laat er geen minuut slaap voor. Ik ben honderd jaar kunnen worden door hard te werken en goed te eten. Ik heb vroeger bij weverij Veughs in Turnhout gewerkt. Daarna ging ik aan de slag als huishoudhulp bij de brouwersfamilie Raets in Vosselaar. Maar nu kan ik niet meer werken. Mijn rechterarm wil niet meer naar omhoog.

Ik merk dat je kinderen je heel goed in de watten ­leggen.
Onze Willy maakt elke dag het eten. Ik kook zelf al lang niet meer, maar ik lust werkelijk alles en ik kan goed eten. Na een maaltijd durf ik wel eens een kruidenjenever drinken. Mijn dochter Denise woont hier vlakbij. Ze doet de was, de strijk en de boodschappen. Hier komt ook nog een poetsvrouw en een verzorgster aan huis. Op die manier ben ik nu een echte madam!

Hoe vul je je dagen?
Na het middageten ga ik even slapen. Ik breng ook geregeld een bezoek aan de buren. Zondagnamiddag ga ik op koffieklets bij de buurvrouw. In de zomer probeer ik toch veel rond te wandelen om in beweging te blijven.

Wat is volgens jou door de jaren heen het meest veranderd in Vosselaar?
Er zijn veel appartementen gebouwd. Toen we hier kwamen wonen, was de straat zelfs nog niet verhard. Ik woon hier heel graag en wil zeker niet naar een rusthuis. Als ik echt begin te sukkelen en niets meer zou weten, dan mogen ze me komen halen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio