Schip vervoert snelbouwstenen

Beerse - Steenbakkerij Wienerberger uit Beerse voert een experiment uit voor het vervoer van snelbouwstenen via een schip over het kanaal Dessel-Schoten. Het bedrijf wil op die manier het vrachtverkeer in Beerse terugdringen.

De vroegere Nova-fabriek van Wienerberger op de Steenbakkersdam in Beerse wil aan het kanaal een kade aanleggen voor het vervoer van snelbouwstenen per schip naar klanten.

Samen met De Scheepvaart test het bedrijf het in- en uitladen van een schip met snelbouwstenen. Het experiment vindt plaats op de kade van het welfselbedrijf Douterloigne in Den Hout. “Het schip kan 350 ton stenen laden, wat overeenkomt met vijftien vrachtwagens”, zegt Bart Opsomer van Wienerberger. “Dit betekent dat een vrachtwagen minder per dag door Beerse rijdt. Dat is al een mooi begin.”

Het schip met de stenen was bestemd voor het bouwmaterialenbedrijf Van Pelt in Schoten. “Samen met De Scheepvaart bespreken we de aanleg van een kade aan de fabriek”, zegt ­Joris Van Hees, plant­manager van Wienerberger. “Het is de bedoeling om via het kanaal ook andere klanten aan te leveren.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio