Het stappenplan naar een gelukkig leven

Het stappenplan naar een gelukkig leven

Mama

Het stappenplan naar een gelukkig leven

Print
Gelukkig zijn, het is iets ongrijpbaars en toch zo belangrijk. Wat is gelukkig zijn, en hoe kan je gelukkig worden? Wij geven enkele tips om het innerlijke geluksgevoel van tijd tot tijd terug op te peppen.

Bepaal voor jezelf welke activiteiten je gelukkig maken, en som ze op in een lijstje. Schrijf daarna je dagelijkse bezigheden op en vergelijk op het einde van de week of je leuke activiteiten genoeg op de voorgrond zijn getreden.

Wees aardig tegen anderen. Wanneer je je inzet voor anderen en je sociale capaciteiten ten volle benut, krijg je meer grip op je leven en voel je je energieker.

Put geluk uit de kleine dingen. Het moet niet altijd massa's geld kosten om speciaal te zijn. Geniet daarentegen van een avondje uit met je vrienden, een lekker wijntje, een leuk liedje, of een speciaal tv-moment.

Neem het leven zoals het komt. Je druk maken over onvoorziene omstandigheden is voor niets nodig, en zal je ook niet vooruit helpen. Zie daarentegen het positieve van elke situatie in, en vergeet slechte ervaringen zo snel mogelijk. Blijf vooral niet piekeren, en accepteer de dingen zoals ze zijn.

Hou een dagboekje bij waarin je elke week de meest leuke, dankbare momenten opschrijft. Zo kan je op mindere momenten steeds teruggrijpen naar je positieve herinneringen.

Negeer je vrienden niet, ook al is het zo druk op je werk of in je privéleven. Je sociale banden zorgen ervoor dat je jezelf gezonder voelt, en anderen meer op prijs stelt. Wees vooral ook niet bang om elkaar eens stevig te knuffelen, want dat vergroot je gevoel van verbondenheid en je wordt er supergelukkig van.

NIET TE MISSEN