Nicole Muyshondt dient klacht in wegens smaad

Print
Lint - Het parket vraagt de vrijspraak voor Nicole Muyshondt (Open Vld), ex-burgemeester en nu schepen in Lint. Ze wordt door een 46-jarige inwoner beschuldigd van belangenvermening. De klager riskeert zes maanden met uitstel na een tegenklacht van Muyshondt wegens smaad.

In oktober 2004 - Nicole Muyshondt was nog geen burgemeester – kocht haar toenmalige man met enkele partners een bouwgrond aan de Reynaertsstraat in Lint. Door haar huwelijk werd Muyshondt mede-eigenaar. Leonardus R. uit Lint wou in april 2005 de grond overkopen.

“Toen is die man mij beginnen beschuldigen. Sinds ‘63 zit er op de grond een beperking. De eerste verdieping van wat daar gebouwd wordt, mag maximaal negen meter hoog zijn en niet, zoals hij hoopte, dertien meter”, legt Nicole Muyshondt uit.

Leonardus R. beweert dat Muyshondt die informatie met opzet achterhield, om zo de grond te kunnen verkopen. De verkoop ging uiteindelijk niet door, maar R. mailde zijn beschuldigingen naar ministers Patrick De Wael, Dirk Van Mechelen en Yves Leterme. “Om mij in diskrediet te brengen”, zegt Muyshondt. Ook het parket vindt geen bewijzen voor R.’s beweringen, en vraagt de vrijspraak.

Muyshondt diende een tegenklacht in wegens smaad. Over beide zaken velt de rechter op 13 januari een vonnis.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio