Warme kerstmarkt in Prinsenpark

Het provinciaal domein prinsenpark in retie viert midwinter met een groot vuurfeest. Het duo ron jaluai zorgt voor een vuurspektakel tussen de kraampjes.

Iedere twee jaar wordt de midwinter gevierd in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark op de Kastelsedijk in Retie. Op vrijdag 19 december wordt een reuzenvuur ontstoken waarrond wordt gefeest, van 19u tot 23u. ”De bedoeling van deze avond is dat onze bezoekers gezellig kunnen babbelen rond het vuur en ondertussen eens goed kunnen lachen.”, vertelt Gert Gielis, domeinwachter.

”Ron Jaluai zorgt voor de komische noot. Zij zijn een duo dat langskomt met een vuurspektakelshow waarin het publiek wordt betrokken. Als de vuurbroertjes langskomen zijn lachsalvo’s nooit ver weg. Ze traden reeds op in andere Provinciale domeinen en daar vielen ze alvast in de smaak, ze zijn echt goed.”

Verschillende Retiese en Kastelse verenigingen werden aangeschreven om met een standje op de vuurweide vuurweide te komen staan. ”Zeven verenigingen zullen zorgen voor hart- en handenverwarmende hapjes en drankjes. Uiteraard aan democratische prijzen want het moet gezellig zijn en blijven voor iedereen.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio