Kortrijk wint inhaalmatch tegen Zulte met 1-0

Print

Kortrijk wint inhaalmatch tegen Zulte met 1-0

Met een doelpunt van Elimane Coulibaly heeft KV Kortrijk de drie punten gepakt in het burenduel met Zulte Waregem. Het geeft de Kortrijkzanen wat ademruimte in de strijd tegen mogelijke degradatie. Dury miste de kans om de zesde plaats te grijpen.

Leye stond weer in de ploeg maar miste duidelijk conditie. Bij Kortrijk was laatste man Demets niet fit, waardoor Belhocine achteruit schoof en Kouyaté zich alweer kon onderscheiden op het middenveld.

Coulibaly scoort

Kortrijk domineerde fel in de eerste helft. Bossut hield ruim een half uur stand op knallen van Bakx en Fontenette en twee hoge kopballen van Kums en Coulibaly. Eén keer nog kon Coulibaly niet afmaken, maar dan was het wel raak. De Senegalees stak de bal beheerst in de korte hoek.

Leye en Roelandts haalden in de eerste helft elk één keer het zijnet, maar dat was alles wat Zulte Waregem in het geladen burenduel te bieden had.

Burie

Ref Burie had aanvankelijk het goede idee om niet meteen geel te tonen, maar hield de kaarten na de pauze toch wel opvallend lang op zak.

Dury wou daarin terugslaan met twee wissels en meer hoge druk. Een kopbal van Subotic viel op Mollez. Pas toen Leye buiten de actie Kouyaté velde, greep hij in.

ES

KORTRIJK: Mollez (6), Verbrugghe (6), Belhocine (6), De Ly (6), Fontenette (5), Calvo (5), Kouyaté (7), Guédioura (6), Coulibaly (7), Kums (7), Bakx (7).
ZULTE WAREGEM: Bossut (6), Minne (6), D’Haene (6), Dachelet (6), Reina (6), Berrier (6), Van Nieuwenhuyze (6), Mbuyi-Mutombo (4), Buysse (4), Leye (4), Roelandts (6).
Doelpunt: 37’ Coulibaly 1-0.
Vervangingen: 46’ Buysse door Subotic (6) en Mbuyi-Mutombo door Matthys (5), 63’ Fontenette door Bartholome (5), 75’ Bakx door Vermast, 80’ Dachelet door Coppin , 82’ Coulibaly door William.
Gele kaarten: Van Nieuwenhuyze, Leye.
Scheidsrechter: Benoni Burie (7).
Toeschouwers: 8.500.

Meer voetbalnieuws