"Serieuze beveiligingsfout in Internet Explorer"

Serieuze beveiligingsfout in Internet Explorer

"Serieuze beveiligingsfout in Internet Explorer"

Print
Internet Explorer, de Microsoft-browser die door het merendeel van de pc-gebruikers ter wereld wordt gebruikt, bevat een beveiligingsfout. Experten raden gebruikers zelfs aan om een andere browser te gebruiken tot het probleem hersteld is. Microsoft vindt dat te ver gaan.

De fout in Internet Explorer (IE) zou hackers toegang kunnen verschaffen tot de computer van gebruikers. Zo zouden paswoorden bemachtigd kunnen worden, waarschuwen experten.

"Wat we voorlopig gezien hebben, is dat paswoorden van gamers gestolen worden. Maar het is onvermijdelijk dat de tactiek ook door criminelen zal worden gebruikt", zeggen experts. "Het is echter goed dat Microsoft de gebruikers op de hoogte brengt. Als je over zoiets zwijgt, lopen surfers gevaar zonder het te beseffen."

Patch

Microsoft raadt IE-gebruikers intussen aan om op hun hoede te zijn totdat het probleem onderzocht is een via een patch hersteld is.

"Microsoft zet het onderzoek naar rapporten van aanvallen tegen een zwak punt van IE voort", aldus het bedrijf, dat de aanvallen ontdekte tegen IE 7.0, maar toegeeft dat de onderliggende zwakke plek ook in vroegere versies van de browser zit.

.

Nu in het nieuws