Ecopower uit Berchem is meest milieuvriendelijke initiatief

Ecopower uit Berchem is meest milieuvriendelijke initiatief

Ecopower uit Berchem is meest milieuvriendelijke initiatief

Print
Berchem - Het bedrijf Ecopower uit Berchem heeft de Grote Prijs voor de Toekomstige Generaties gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat zich inzet om duurzame ontwikkeling toe te passen in het dagelijkse leven.

De prijsuitreiking vond plaats in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Naast Ecopower, waren Ecolife uit Leuven en Rederij Ishtar uit Oostende de Vlaamse genomineerden.

Ook een Franstalig initiatief viel in de prijzen. Die genomineerden daar waren Vriendelijk Anders Pendelen (VAP), Lokale Kyotoplan en Soleil Vert. Soleil Vert uit Oupeye-Luik mocht uiteindelijk met de eer gaan lopen.

Ecopower is een coöperatie die zich richt op de energiemarkt. Het bedrijf investeert in hernieuwbare energie (voornamelijk windenergie), sensibiliseert rond rationeel energieverbruik en levert ook groene energie aan haar coöperanten. Ecopower hecht veel belang aan haar statuut als coöperatie en deelt dan ook haar winst met de leden.

"Erkenning"

"Deze onderscheiding zie ik als een erkenning, niet alleen voor mij of Ecopower, maar zeker ook voor de meer dan 15.000 coöperanten die in ons geloven", aldus Relinde Baeten van Ecopower.

"In tijden van financiële crisis, waarbij banken en bedrijven op de fles gaan en hun aandeelhouders in de kou laten staan, is het mooi dat een milieuvriendelijk bedrijf als Ecopower, dat haar winst deelt met haar klanten, in de bloemetjes valt".

Baeten hoopt dat deze prijs deuren kan openen naar meer samenwerking met verschillende steden en gemeenten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio