Klacht van 'zieke Fortis-rechter' tegen collega's geklasseerd

Print

Klacht van 'zieke Fortis-rechter' tegen collega's geklasseerd

Het arrest van het hof van beroep in de zaak rond de verkoop van Fortis aan het Franse BNP Paribas zorgt niet alleen voor hommelles tussen de regering en de Fortis-aandeelhouders, maar ook tussen de betrokken magistraten onderling. De rechter die het arrest niet ondertekende wegens ziekte zegt nu dat ze door haar collega's onder druk werd gezet. Haar klacht zou inmiddels zonder gevolg geklasseerd zijn.

Het arrest werd uiteindelijk ondertekend door de griffier. Christine Schurmans zegt nu dat haar collega's Guy Delvoie (voorzitter van het hof van beroep) en rechter Paul Blondeel haar op "een ontoelaatbare manier" onder druk hebben gezet om het arrest wel te ondertekenen.

Volgens gerechtelijke bronnen heeft het Hof van Cassatie de klacht dinsdag echter zonder gevolg geklasseerd.

Modrikamen

De twee rechters en de griffier van het hof van beroep beslisten erover dat de klacht van het advocatenbureau Modrikamen (foto) gegrond is en dat de verkoop van Fortis aan BNP Paribas moet herzien worden.

De rechters die het arrest wel ondertekenden bieden meteen weerwerk en zeggen dan weer dat net de regering druk heeft uitgeoefend op het hof van beroep om het arrest tegen te houden. De 'zieke rechter' zou ook te goed bevriend zijn met premier Yves Leterme.

Lees ook:

Regisseerde CD&V rechtbanksoap Fortis?
Nu in het nieuws