Waarom praten over seks helpt

Waarom praten over seks helpt

Mama

Waarom praten over seks helpt

Print
Praten over seks is vaak nog een erg terughoudend onderwerp. Vrouwen voelen zich ongemakkelijk en voor mannen is het al helemaal not done. Wij zochten voor jullie uit waarom praten over seks toch écht wel nodig is.

Veel vrouwen en mannen hebben nog steeds een bepaalde gêne als het over seks gaat. Ze durven niet snel zeggen wat ze leuk vinden, of hun partner bijsturen. Daardoor komen ze in een negatieve spiraal terecht, en wordt een partijtje vrijen al snel saai, eentonig en oninteressant.

Praten is bovendien een vorm van hardop denken. Zeg wat in je opkomt als je jezelf de vraag stelt: Wat vind IK leuk. Misschien kom je wel meer over jezelf te weten, en ontdek je enkele geheime, leuke kantjes.

Maak je vooral niet druk. Praten over seks moet je enkel doen als je er zelf achter staat, en je er gemakkelijk bij voelt. Spiegel je daarom niet aan andere uiterst seksueel actieve vriendinnen die opscheppen over hun nieuwste veroveringen. Iedereen is anders, en je hebt je eigen seksuele voorkeuren.

Je moet niet alles aan iedereen vertellen. Praten met de juiste mensen kan opluchten, maar met de verkeerde personen kan het behoorlijk gênant worden. Wees bovendien ook mild met je oordeel over anderen. Zolang zij er plezier in beleven, en anderen niet kwetsen moet jij hen niet met de vinger nawijzen.

NIET TE MISSEN