Wandelaars trotseren de koude avonden

Wandelaars trotseren de koude avonden

Wandelaars trotseren de koude avonden

Print
Duffel - Maandagavond, de wandelschoenen worden uit de kast gehaald. Warme kleren worden aangetrokken en de fluorescerende vestjes glad gestreken. Maandag na maandag wandelen enkele "basketouders" in de omgeving van Duffel hun 8 à 10 kilometer, en dit in de eerste plaats voor de gezondheid. Alle wandelingen gebeuren in de omgeving van Duffel en starten stipt om 20 uur.

Toen één van de ouders, waarvan de kinderen basketbal spelen bij BBC Duffel, een ernstige heelkundige ingreep had ondergaan vatten zijn vrienden het idee op om een wekelijkse gezondheidswandeling te voltooien. De eerste wandeling op 28 april waren ze nog maar met drie, maar week na week kwamen nieuwe mensen de wandelpaden verkennen. Eens met vier, eens met twaalf, er staat geen aantal op het aantal wandelaars. Hoofdreden is een stukje gezondheid, naast het sportieve, en last but not least "de leute".

Met veiligheid in het achterhoofd wordt er op donkere paden een fluovestje aangetrokken. Ook tijdens de koude avonden houden ze vol en rekenen week na week op meer enthousiastelingen om mee te gaan. Geen voorwaarden, geen onkosten. Alleen motivatie en een goed humeur.

Elke wandeling vertrekt in Duffel of een omliggende gemeente. Stipt om 20 uur wordt er vertrokken voor een wandeling van maximum twee uur. De startplaats voor de volgende maandag wordt door één van de aanwezigen gekozen, evenals de route. Na elke wandeling volgt er per email ook een bondig (humoristisch) verslag waar uitspraken en bezienswaardigheden van de voorbije tocht op de korrel genomen worden.

Wie interesse heeft om de rangen van deze wandelaars (vrijblijvend) te vervoegen mag een berichtje sturen naar Ann, annbrusselaers@hotmail.com of informatie vragen op het GSM-nr. 0495.272295. De organisatoren drukken er op dat het niet om een club gaat, en er geen enkele verplichting is wanneer men wil meewandelen.

Auteur: Leo Bergmans

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio