Berchem krijgt als eerste politiekantoor nieuwe stijl

Print
Berchem - Berchem krijgt als eerste een politiekantoor nieuwe stijl. De Antwerpse gemeenteraad keurde maandagavond de aankoop van het hoekpand op de Statiestraat met de Victor Jacobslei goed.

Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) wil dat het nieuwe politiekantoor een ontmoetingsplek voor de buurt wordt. “Net als bij de winkels in de Statie- en Driekoningenstraat moeten mensen er kunnen binnen- en buitenstappen”, zegt Janssens. “We schrijven een architectuurwedstrijd uit om het politiekantoor te ontwerpen. Om te beletten dat combi’s parkeerplaatsen innemen, komst er een garage."

Johan Van Brusselen (Vlaams Belang) en Claude Marinower (Open Vld) hadden enkele bedenkingen bij het nieuwe politiekantoor. Marinower betreurt het dat er geen overleg was met het districtsbestuur. "Bovendien stelt de ambitienota voor deze winkelas dat het kruispunt van de Statiestraat met de Victor Jacobslei geschikt is voor horeca. Het politiekantoor dwarsboomt dit. Ik zal mij onthouden,", besloot Marinower. Güler Turan (sp.a) was wel tevreden. "Als Antwerpen dit niet koopt, dan komt er een gokkantoor of een winkel met tweedehandsartikelen," zeg Turan. "Geef mij dan maar een politiekantoor."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio