Gouverneur wil oplossing voor ontsluiting Niel en Boom

Niel - Alle dossiers rond mobiliteit haken op de een of andere manier in elkaar in Boom en Niel. Oplossingen voor Inter-Beton en Coeck, Wienerberger (Niel) en De Klamp (Boom) zijn prioritair. Dat zei gouverneur Cathy Berx bij haar bezoek aan beide gemeenten.

Het lijkt wel alsof de hele regio aan elkaar hangt met mobiliteitspuzzelstukjes die nog niet op de juiste plaats liggen. “Het heeft geen zin om deeloplossingen uit te denken. Het moet als een geheel behandeld worden”, vertelde de gouverneur.

Een van die puzzelstukjes is het gebied rond de Boomsestraat, waar aan de kant van de Rupel betoncentrale Coeck, de betonfabriek Coek en Inter-Beton liggen en aan de andere kant de terreinen van de steenfabriek Wienerberger. Om die bedrijven beter te ontsluiten en de verkeersdrukte voor de buurt op te vangen, loopt een provinciale studie, die begin 2009 klaar moet zijn.

"De vraag is hoe?"

“Ik wil de resultaten van deze studie afwachten. Iedereen wil een goede ontsluiting. De vraag is hoe? Ook het Wetenschapspark verderop kan op dit tracé inpikken”, verduidelijkt Robert Coeck van de gelijknamige betonfirma. Een ander tracé dat voor een vlottere doorstroming moet zorgen en al in een verder stadium zit, is de 'banaan', waarvan de bruggen over de A12 al gelegd zijn.

“De zogenaamde banaan, de aansluiting van de N171 tot aan de A12 en dan verder richting E19 is voor Niel belangrijk, net als voor Boom de ontsluiting van De Klamp. Ik zal er bij de Vlaamse regering op aandringen hier verder werk van te maken”, besluit de gouverneur.

Positief over De Klamp

Gouverneur Cathy Berx had ook veel aandacht voor het omstreden winkelcentrum De Klamp. “Het dossier is heel goed onderbouwd, heeft toekomstvisie en getuigt van heel wat ambitie”, vond de gouverneur.

“Ik heb samen met de collega’s van de deputatie vastgesteld dat het dossier heel wat kansen heeft. Het project biedt mogelijkheden voor de opwaardering van de leefkernen en het handelscentrum én zorgt voor een betere woonomgeving van heel wat burgers. We moeten nog advies geven en daar wil ik niet op vooruitlopen. Toch kan ik niet verhullen dat ik een zeer positief gevoel bij dit dossier heb. Na de kerstvakantie zal de deputatie definitief haar houding bepalen”, besluit de gouverneur.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio