Vandalisme teistert veldrit

Vandalisme teistert veldrit

Vandalisme teistert veldrit

Print
Essen - Vandalen hebben lelijk huisgehouden rond de gebouwen van het College van het Eucharistisch Hart in Essen, waar zaterdag de veldrit Grote Prijs Rouwmoer plaatsvond. Een tuinhuis, een regenpijp, enkele zitbanken en de omheining rond de fietsenstalling moesten eraan geloven. De vandalen geraakten zelfs binnen in de inkomhal van het klooster en stalen er een beeld.

Bij het opruimen van het parcours van de Grote Prijs Rouwmoer op maandagmorgen ontdekten de organisatoren en het personeel van de lagere school College Essen een spoor van vernieling dat over het terrein liep.

Bierglazen

“Zo erg als dit jaar is het nog nooit geweest”, zegt organisator René Van Hooijdonck. “We zijn een dranghek kwijt, bierglazen werden kapotgegooid dat het een lieve lust was en ik zag zaterdag zelf hoe enkele supporters aan het wildplassen waren tegen de verwarmingsinstallatie van de vip-tent”, reageert Van Hooijdonck verbolgen.

Ook de lagere school en het klooster, dat achteraan de school ligt, bleven niet gespaard. “Maar wij verwijten de organisatoren niets”, zeggen de directeur van de lagere school Joost Vrints en pater Guido Peeters in koor.

Beeld

De vandalen drongen het klooster binnen om er een beeld buit te maken en een houten nestkastje aan diggelen te gooien.

“Het moet zaterdagavond laat gebeurd zijn”, zegt pater Guido Peeters, rector van de paters redemptoristen. “Rond 20.30u is een pater in de hal gepasseerd en toen stond het beeld er nog.”

Pesters

“Waar er duizenden mensen verzameld zijn, zullen er altijd wel enkelen zijn die het verpesten”, besluit Joost Vrints. “Zowel de organisatie als de mensen van de security hebben heel hard hun best gedaan om alles vlot te laten verlopen."

"Het tuinhuis staat achterin de school in een donkere hoek, de rest van de school is ’s nachts verlicht. De vandalen moeten heel sterk geweest zijn, want het dak van het tuinhuis lag twee meter verderop.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio