"Heel Sint-Job leeft mee met Dirk"

Heel Sint-Job leeft mee met Dirk

"Heel Sint-Job leeft mee met Dirk"

Print
Brecht - Voor Dirk uit X-Factor is het een spannende week. Woensdag weet hij of hij het tweede seizoen van de populaire zangwedstrijd gewonnen heeft. Maar ook voor zijn fans uit Sint-Job-in-'t-Goor zijn het zenuwslopende dagen. Want terwijl Dirk zich voorbereidt en de laatste liedjes inoefent, kunnen zij enkel hopen en heel erg supporteren.

Met een grote reiskoffer komt Dirks vrouw Carmen de opnamestudio’s van VTM binnen. In die koffer zitten honderd gifgroene T-shirts waarop een rode sjaal en DIRK geprint staan.

In gang

Collega-leerkrachten, leerlingen, vrienden, familie, kennissen en zelfs vriendjes van Dirks kinderen komen één voor één om een T-shirt vragen. En terwijl een gifgroene vlek zich uitspreidt in het publiek komen ook de andere leden van de kerngroep rond Dirk aan.

“Vanaf het moment dat we wisten dat hij in de liveshows mocht optreden, zijn we in gang geschoten”, vertelt Gudrun. Haar man speelt in dezelfde band als Dirk en zij is een vriendin van Carmen. “We zijn meteen op zoek gegaan naar sponsors. We hebben T-shirts laten maken, flyers en posters laten drukken en mijn man heeft een website gemaakt voor Dirk.”

Band

De T-shirts zijn duidelijk de trots van de fanclub. Elke week worden ze allemaal gewassen en gestreken door Carmen. “Het is belangrijk dat we een blok vormen. De mensen thuis én Dirk moeten ons zien zitten in het publiek,” zegt Sigimunde, die de T-shirts uitdeelt. “Zelfs onze volleybalploeg, waar ook Carmen in meespeelt, draagt de T-shirts tijdens de wedstrijden.”

Het gifgroen is misschien iets minder modieus dan de zwartwitte T-shirts die de fans van andere finalist Tom dragen, ze vallen wel beter op. Maar niet enkel uiterlijk vormen de fans van Dirk een team. “Voor de live-shows kende ik al deze mensen niet”, vertelt Gudrun. “Maar hier elke week samenkomen en samen bang afwachten en juichen schept een band.”

Even BV

De fanclub rond Dirk is niet enkel tijdens de opnames actief. Ook in de week zijn ze druk bezig met mond-aanmondreclame, het bijmaken van flyers en het up-to-date houden van de website.

“Het is fantastisch te merken hoe het hele dorp meeleeft”, glundert Gudrun. “Als je in de winkel staat of bij de bakker bent, spreken de mensen je aan over Dirk. We bespreken de andere kandidaten en beoordelen de juryuitspraken. Ik word zelfs herkend op straat door mensen die me in het publiek hebben zien zitten of weten dat ik een fan ben van Dirk!”

Zelfs de achterban van Dirk wordt zo een klein beetje BV in Sint-Job-in-t-Goor. Behalve Carmen, die probeert tussen de live-shows het leven van alledag toch een kans te geven. “Het is natuurlijk hectisch en Dirk moet veel repeteren, maar voor de kinderen is het toch belangrijk dat het gewone leven doorgaat.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio