Britse tiener schuldig aan moord op 11-jarige Rhys Jones

Print

Britse tiener schuldig aan moord op 11-jarige Rhys Jones

In het Britse Liverpool is de 18-jarige Sean Mercer door de rechtbank schuldig bevonden aan de moord op de 11-jarige Rhys Jones. De jongen werd twee jaar geleden op de parking van een café in Liverpool doodgeschoten.

Mercer was 16 toen hij in augustus 2007 de toevallig passerende Rhys Jones neerschoot tijdens een vuurgevecht met leden van een rivaliserende bende. Jones was verrast toen hij een schot hoorde, draaide zich vervolgens naar de dader en werd door een tweede schot in de nek getroffen. Hij overleefde de schietpartij niet.

"Rechtvaardigheid geschied"

Het proces duurde negen weken. De familie van Rhys Jones was opgelucht na het voorlezen van het vonnis. "Eindelijk is rechtvaardigheid geschied voor Rhys", zei vader Jones. Moeder Melanie barstte in tranen uit in de rechtzaal.

Enkele andere personen, net zoals Mercer allemaal leden van een bende genaamd 'Croxteth Crew', werden veroordeeld voor het maandenlang verborgen houden van de dader.

De strafmaat van Mercer zal pas later bepaald worden. "Voor ons als een familie is dit niet het laatste hoofdstuk in dit drama. Maar nu kunnen we tenminste beginnen met de heropbouw van ons leven", klonk het nog bij de nabestaanden.

MEEST RECENT