Krotwoningen gaan tegen de vlakte

Een aannemer startte maandag met de afbraak van zeven vervallen woninkjes op de hoek van de Vredestraat en de Elf Novemberlaan in Turnhout. Kleine Landeigendom (KLE) Turnhout bouwt er tegen het voorjaar van 2010 acht sociale appartementen.

jvandermosten

KLE verwierf de zeven woningen in de Vredestraat al zo’n vijf jaar geleden. Al die tijd sleutelde de sociale bouwmaatschappij aan het plan om er een nieuwbouw met appartementen op te trekken. Vooral de inpassing van de nodige parkeerruimte via een ondergrondse parking dreigde het budget zwaar te belasten.

“Maar er is een gunstige aanbesteding uit de bus gekomen. Aannemer Frans Willems uit Weelde (Ravels, red.) kreeg de opdracht voor de werkzaamheden voor een totaalbedrag van 1,17 miljoen euro, zonder btw”, zegt directeur Geert Schoofs van KLE Turnhout.

De nieuwbouw met acht appartementen en ondergrondse garage moet in het voorjaar van 2010 af zijn. De koopappartementen gaan nadien van de hand voor prijzen tussen 160.000 en 170.000 euro.

KLE hoopt in de volgende vier jaar in zijn werkgebied 320 nieuwe wooneenheden te realiseren, waarvan 42 koopwoningen in 2009.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio