Obama stelt milieubewuste ministers aan

Print

Obama stelt milieubewuste ministers aan

Arne Duncan wordt de nieuwe minister van Onderwijs in de Verenigde Staten. Dat hebben bronnen uit de naaste omgeving van de verkozen president Barack Obama bekend gemaakt.

De 44-jarige Duncan (foto boven) zet zich als baas van het schooldistrict in Chicago al jaren in voor hervormingen in het onderwijs. Zijn aanpak lijkt te lonen want de resultaten van de studenten in Chicago gingen er de laatste jaren op vooruit.

Milieu prioritair

Maandag stelde Obama Steven Chu voor als minister van Energiezaken. Chu werd Nobelprijswinnaar voor natuurkunde en is grote voorstander om nieuwe energiebronnen aan te spreken om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

In de loop van deze week zal Obama ook officieel zijn nieuwe minister van Binnenlandse Zaken bekend maken. De Democratische senator Ken Salazar zal die post allicht invullen en zal onder meer de eindbeslissing hebben over de binnenlandse olieboringen en over het beheer van natuurreservaten en wildparken.

Uit al die aanstellingen blijkt dus dat het Obama menens is om de klimaatproblemen drastisch aan te pakken. Op dat thema zal het beleid van huidig president Bush radicaal worden omgekeerd.

Nu in het nieuws