Hollywood-detective vliegt cel in

Hollywood-detective vliegt cel in

Hollywood-detective vliegt cel in

Print
Voormalig privé-detective Anthony Pellicano moet vijftien jaar de cel in. Hij maakte zich schuldig aan illegale afluisterpraktijken.

Pellicano is niet de eerste de beste. De grootste namen in Hollywood waren klanten dan wel slachtoffers van hem. De 64-jarige Pellicano werd vaak ingehuurd door advocaten van sterren om het vuile werk op te knappen.

Wacko Jacko

Ondermeer de advocaten van Michael Jackson (foto) ten tijde van zijn kindermisbruikaffaires, Tom Cruise en miljardair Kirk Kirkorian schakelden zijn diensten in. Aan de slachtofferzijde staan ondermeer Sylvester Stallone en Keith Carradine. Ze zouden door hem zijn afgeluisterd. Pellicano haalde grote geldbedragen binnen met zijn verboden activiteiten.

78 aanklachten

De intussen ex-detective werd eerder dit jaar schuldig bevonden aan 78 aanklachten waaronder afluisteren en computerfraude. De nu opgelegde straf van vijftien jaar was vijf jaar langer dan de oorspronkelijke eis. Samen met zijn handlangers moet hij een bedrag van meer dan 2 miljoen dollar terugbetalen.

MEEST RECENT