"Hij spreekt niet voor ons"

Hij spreekt niet voor ons

"Hij spreekt niet voor ons"

Print
Antwerpen - Antwerpvoorzitter Eddy Wauters heeft vragen bij de plannen van ondernemer Patrick Vanoppen om een ’gratis’ voetbalstadion te bouwen op Petroleum Zuid.

“Er wordt gezegd dat hij namens de clubs spreekt. Dat is niet waar. Vanoppen spreekt niet namens Antwerp en bij mijn weten is er nog steeds niets beslist over een nieuw stadion.”
Van horen zeggen

Eddy Wauters zegt op de hoogte te zijn van de plannen van Vanoppen, maar alleen van horen zeggen. “Ik heb gehoord dat hij grond heeft gekocht naast de locatie waar eventueel een stadion komt en dat hij belangen heeft of krijgt in Germinal Beerschot. Meer weet ik ook niet. Ik heb dat ook aan de burgemeester laten weten. Weet Janssens niet dat Vanoppen niet voor Antwerp spreekt of is er iets anders aan de gang?”

Spelletjes?

De Antwerpvoorzitter weet niet goed wat hij van het project moet denken. “Als de stad een nieuw stadion wil voor de twee clubs, ben ik mee. Maar volgens mij wil Germinal Beerschot een eigen stadion bouwen. Voor we in dit dossier een akkoord hebben, wil ik dat er een aantal voorwaarden wordt ingewilligd. Een nieuw stadion mag niet ten koste van Antwerp gaan.”

Toch het Kiel

“Trouwens”, zegt Eddy Wauters. “De locatie die is vooropgesteld ligt niet op Petroleum-Zuid. Dat is veel verder. De locatie is het Kiel en dat ze het niet ontkennen, want ik ken die buurt. In vogelvlucht 1.650 meter van het Olympisch Stadion. En als je te voet gaat 1.850 meter. Het Kiel dus. Maar soit, tot daar aan toe. We zullen zien hoe concreet deze plannen zijn en of Antwerp hierin een rol kan en wil spelen.”

En nu?

“We zullen wel zien hoe het verder gaat. Er zijn mensen die voor Antwerp dit dossier volgen en zij weten wat te doen. Ik herhaal er is nog altijd niets beslist.”

Lees hier: Nieuwe slechterik in stadionsoap?, het standpunt van redacteur Lex Moolenaar.

Lees ook: Gemeenteraad vraagt meer uitleg bij 'gratis' stadionMEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio