Vindt u het winterdorp op de kaaien ook minder gezellig?

Vindt u het winterdorp op de kaaien ook minder gezellig?

Vindt u het winterdorp op de kaaien ook minder gezellig?

Print
Antwerpen - De verhuizing van een deel van de kerstmarkt naar het winterdorp op de kaaien lijkt geen schot in de roos. De uitbaters klagen steen en been omdat veel mensen niet weten dat ook in de cruiseterminal chalets staan.

Niet eens alle chalets zijn bemand. Na het drukke openingsweekend was het er maandag opvallend stil. De meeste mensen trekken naar de ijspiste op de Grote Markt of de kraampjes op de Groenplaats.Wat denkt u over de nieuwe indeling van de kerstmarkt? Neem deel aan onze poll, of treed hier in discussie.Sluitingsuur

Uitbater Alain Muyshondt staat al 15 jaar op de kerstmarkt. “Op de Grote Markt zagen we veel meer mensen”, zegt hij zonder twijfelen. “Zondagavond was er wél veel volk, maar om 20u moesten we al sluiten van de politie. Op dag vier van de kerstmarkt zijn trouwens maar zeven van de vijftien chalets open. Er komt gewoon te weinig volk.”

Reclame

Adrienne Van Sande verkoopt in haar chalet jenever en andere verwarmende dranken. “De stad heeft veel te weinig reclame gemaakt voor het winterdorp”, vindt ze. “Iedereen weet dat er vanalles te doen is op de Groenplaats en op de Grote Markt. Veel mensen lopen tot aan het reuzenrad en merken dan pas dat het ook hier best gezellig is. Ik heb trouwens aan de organisatie gevraagd of ze hier nepsneeuw willen strooien.”

Pesterijen

Ondertussen op de Grote Markt is Jo De Jonghe, uitbater van Den Bengel, niet te spreken over de stad. Jo kreeg een boete van 250 euro omdat hij drie kerstbomen op het voetpad zette. Volgens het terrasreglement moet er altijd twee meter van de rand vrijgehouden worden. “We willen het hier gewoon wat gezelliger maken, maar de stad pest ons met gezeur over regels. Die boompjes staan voor niemand in de weg.”

Annulaties

De reden waarom sommige chalets leegstaan, is volgens Johan Peters van het evenemententeam eenvoudig. “De laatste week voor de kerstmarkt kregen we veel annulaties om persoonlijke redenen. Die kunnen niets te maken hebben met de opkomst, want de markt was nog niet bezig. We zijn nog op zoek naar vier uitbaters die eten willen verkopen.” Kandidaten kunnen zich melden bij het evenemententeam.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio