Gemeenteraad vraagt meer uitleg bij 'gratis stadion'

Gemeenteraad vraagt meer uitleg bij 'gratis stadion'

Gemeenteraad vraagt meer uitleg bij 'gratis stadion'

Print
Antwerpen - Is ondernemer Patrick Vanoppen de geldschieter voor het nieuwe voetbalstadion op Petroleum-Zuid? Dat was dé vraag op het actualiteitsdebat in de gemeenteraad. “We gaan voor ons eigen project en of Vanoppen daarin een rol kan of zal spelen moet nog blijken”, vatte burgemeester Patrick Janssens (sp.a) de houding van het college samen.

Voetbal leeft duidelijk ook in de gemeenteraad. Vanuit alle fracties werd om duidelijkheid gevraagd over de rol van Patrick Vanoppen in het stadiondossier.

Lees hier: Nieuwe slechterik in stadionsoap?, het standpunt van redacteur Lex Moolenaar.
Lees ook: "Hij spreekt niet voor ons", het standpunt van Antwerp-voorzitter Wauters.
Lees ook: Gelooft u in een gratis stadion?, het discussieartikel van gisteren.

'Gratis'

De ondernemer zei maandag in Gazet van Antwerpen bereid te zijn om ‘gratis’ een stadion neer te zetten op Petroleum-Zuid. De man zou ook aandelen hebben of kopen in Germinal Beerschot, samen met Antwerp betrokken partij in dit dossier.

Wat de bouw van het ‘gratis’ stadion betreft was schepen van Sport Ludo Van Campenhout (Open Vld) duidelijk: “Gratis bestaat niet. De vraag is wat deze ondernemer verwacht in ruil voor de bouw. We willen de regie in handen houden en zelf bepalen onder welke voorwaarden er een stadion komt. Particuliere inbreng is welkom, maar wel onder onze voorwaarden.”

Er was bij de raadsleden ook nogal wat ongenoegen over het feit dat het Fonds voor Spoorweginfrastructuur 19 hectare grond op Petroleum-Zuid wil verkopen aan Patrick Vanoppen, zonder dat de stad Antwerpen hierin gehoord werd. Dat vinden ook Patrick Janssens en Ludo Van Campenhout, die een gesprek vragen.

Nog tijd

Onder meer Wim Wienen (VB) en Claude Marinower (Open Vld) wilden weten wanneer het college nu eindelijk een beslissing neemt over een definitieve locatie. Maar zowel Janssens als Van Campenhout hielden de lippen stijf op elkaar en hielden het erbij dat er nog tijd is.

Dat de keuze op Petroleum-Zuid is gevallen, wordt ontkend. Volgens Van Campenhout zijn ook Droogdokkeneiland en Mexico-eiland nog kandidaat. Bart De Wever (N-VA) merkte nog op dat op Vlaams niveau “minstens in de geesten wellicht al voor Petroleum-Zuid is gekozen”.

Het werd maandag in ieder geval nog maar eens duidelijk dat het laatste woord over het voetbaldossier nog niet is gezegd.

Patrick VAN DE PERRE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio