Ninove kampt opnieuw met een waterlek

Ninove kampt opnieuw met een waterlek

Ninove kampt opnieuw met een waterlek

Print
Dinsdagmorgen is een nieuw lek ontstaan in de watertoevoerleiding in Ninove. Ook de de hoger gelegen gebieden van Geraardsbergen kampen met problemen. Volgens Katleen De Schepper van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) is de situatie niet zo problematisch als maandag.

Het nieuwe lek in de waterleiding werd ondertussen hersteld. In Ninove en Geraardsbergen zitten verscheidene straten nog steeds zonder water.

Geraardsbergen

Vooral in de hoger gelegen gebieden van Geraardsbergen (Onkerzele, Goeferdinge, Zarlardinge en Oudenberg) zijn er nog problemen. Ook op de hoogste verdiepingen van appartementsgebouwen kan het zijn dat er nog geen water uit de kraan komt. De problemen in Onkerzele en de Oudenberg zouden tegen 16.00 uur opgelost moeten zijn.

In het gebied van Goeferdinge - Zarlardinge kampen kan het wat langer duren. Door onvoldoende aanvoer van water dat opgepompt moet worden, onstaat er lucht in de bovenliggende leidingen en onstaan er stoppen. Tegen de avond zou ook dat probleem verholpen moeten zijn.

Er blijft drinkbaar water ter beschikking in de brandweerkazerne (Zakkaai 33). Het noodnummer voor de stad Geraardsbergen is 054/43.43.90.

Breuk

Maandag kwamen 26 gemeenten zonder water te zitten door een breuk in de waterleiding in Sint-Pieters-Leeuw. In 24 gemeenten zijn de problemen opgelost. De eerste 48 uur moeten de bewoners het water nog wel koken alvorens ze het gebruiken.

Archieffoto
Nu in het nieuws