Scheepvaartpolitie beëindigt blokkade Kallosluis

Scheepvaartpolitie beëindigt blokkade Kallosluis

Scheepvaartpolitie beëindigt blokkade Kallosluis

Print
Beveren-Waas - De blokkade van de Kallosluis in de Waaslandhaven is opgeheven. De actievoerders van de scheepvaartpolitie zijn onderweg naar de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens. Ze protesteerden vanochtend tegen de onderbezetting en het schrappen van werkingsmiddelen.

Vijf schepen konden door de actie niet in of uit het dokkencomplex op de linkeroever van de Schelde. Het wegverkeer ondervond geen hinder, want de vakbonden hadden zich op de bruggen aan de sluis gezet.

Geen signaal

De actie kwam er omdat er sinds het afspringen van het overleg vorige woensdag nog geen signaal van overheidswege kwam. Er waren ongeveer 150 actievoerders aanwezig uit Antwerpen, Gent, Luik, Oostende en Zeebrugge.

Volgens Patrick Debel van het gemeenschappelijk vakbondsfront restte er de scheepvaartpolitie niets anders dan tot actie over gaan.

Personeelstekort

Inzet van het verhaal is vooreerst het chronisch personeelstekort: voor alle havens samen telt het korps zo’n 200 manschappen terwijl er dat officieel 400 moeten zijn.

Tegelijk nemen de vakbonden het zeer kwalijk dat de scheepvaartpolitie ’door een berekeningsfout’ 600.000 euro aan werkingsmiddelen verloor ten voordele van de spoorwegpolitie.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio