Sprankeltje hoop voor aandeelhouders Fortis

Sprankeltje hoop voor aandeelhouders Fortis

Sprankeltje hoop voor aandeelhouders Fortis

Print
De regering Leterme gaat drie keer in beroep tegen het Fortisvonnis. Maar ze besliste gisterenavond ook om haar eerste aandeel van 49,9% in Fortis Bank voorlopig niet te verkopen aan BNP Paribas.

Dat opent de mogelijkheid tot gesprekken over de verkoopprijs en eventuele tegemoetkomingen voor de aandeelhouders van Fortis.

Lees hier: 'Rebellie kunnen we nu missen', het standpunt van redacteur Johan Van Geyte.De ministerraad besliste gisterenavond om drie keer in beroep te gaan tegen het vonnis dat de definitieve verkoop van Fortis Bank en Fortis Insurance Belgium aan BNP Paribas 65 dagen bevriest.

Drie keer in beroep

De regering wil drie keer in beroep gaan: in cassatie omwille van procedurefouten, nogmaals in cassatie omwille van machtsoverschrijding door de rechters van het hof van beroep (machtsafwending, artikel 1088 van het gerechtelijk wetboek), en derdenverzet omdat de regering veroordeeld werd zonder gehoord te worden.

Niet op de spits drijven

Maar de regering wil haar discussie met de Fortisaandeelhouders ook niet op de spits drijven. Daarom verkoopt ze haar aandeel van 49,99 procent in Fortis Bank voorlopig niet. Iets wat ze nochtans had kunnen doen omdat dit aandeel buiten het Fortisvonnis valt.

Daarmee geeft de regering aan dat ze het signaal van de kleine Fortisaandeelhouders heeft begrepen en middelen zoekt om hen tegemoet te komen.

Nu in het nieuws