Twintiger eet eigen moeder op

Print

Twintiger eet eigen moeder op

Mechelen - De 21-jarige Mikhail Bolshakov uit Kazachstan heeft zondagavond in Mechelen zijn moeder Vera Bolshakova op beestachtige wijze afgemaakt. Daarna begon hij haar op te eten. Toen de politie binnenviel, trof ze de jongeman aan met de ingewanden nog in zijn mond.

Twee jaar geleden was Mikhail Bolshakov al eens opgenomen in een psychiatrische instelling. Hij had ermee gedreigd de ogen van zijn moeder Vera Bolshakova (48) uit te steken. Afgelopen weekend heeft hij dat ook echt gedaan. De vrouw werd gruwelijk verminkt.

Ingewanden

Nadat Mikhail zijn mama met verschillende messteken om het leven had gebracht, begon hij haar ingewanden rauw op te peuzelen. Dit is geen scenario voor een horrorfilm, maar lugubere realiteit die zich zondagavond afspeelde in residentie Terbegijnenweide in de Mechelse Elektriciteitstraat, vlak bij het stadion van Racing Mechelen.

Daar woonde Vera Bolshakova sinds enkele jaren in een appartement op de tiende verdieping. Ze werkte als schoonmaakster en stond bekend als een vriendelijke, plichtsbewuste dame.

Machteloos

Agenten van de lokale politie kwamen op de gruwelijke feiten uit. Zij waren zondagavond iets na 19u opgeroepen voor een huiselijke twist. Buurvrouw Suzy Juliens had alarm geslagen en maakte het hele drama van begin tot eind mee.

Zij hoorde Vera en haar zoon eerst ruzie maken op het terras. Een kwaad oog had ze daar niet meteen in. “Ik zag wel hoe Mikhail zijn moeder naar binnen duwde, maar in alle huishoudens valt al eens een woord”, vertelt Suzy.

Tot ze Vera in de hal plots hoorde krijsen. “Suzy help mij, Suzy help mij, riep ze. Ik deed de deur op een kier open. Ik zag dat Mikhail voorovergebogen op haar zat. Het bloed spoot eruit. Uit angst heb ik mijn deur opnieuw dichtgedaan. Wat kon ik doen? Ik ben een vrouw alleen en ik stond machteloos. In paniek ben ik bij de buren zelf om hulp beginnen te roepen, maar niemand reageerde. Ik heb dan de 100 verwittigd”, vertelt ze.

Koele killer

Enkele minuten later drongen agenten via haar terras de flat binnen. Wat ze daar aantroffen, tart elke verbeelding. De dode Vera Bolshakova lag in de keuken, van boven tot onder opengesneden. Vlak bij haar stond haar zoon Mikhail, die als een koele killer wezenloos voor zich uitstaarde.

Blijkbaar was hij wel geschrokken dat de politie hem betrapte, want even later moesten inspecteurs hem reanimeren. Hij stikte bijna in de ingewanden van zijn eigen moeder. De kannibaal is opgenomen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Speurders konden hem nog niet ondervragen, maar hij is aangehouden voor oudermoord.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio