Minister Vandeurzen piekert over ontslag

Print

Minister Vandeurzen piekert over ontslag

Minister van Justitie Jo Vandeurzen overwoog het voorbije weekend zijn ontslag als gevolg van de zaak-Iasir. Dat bekende de CD&V-er maandagavond in Terzake op Canvas.

Lees ook: Kort geding tegen Vandeurzen
Lees ook: Mogelijk moordenaar Kitty bijna vrij

"Misschien heb ik een grens overschreden", zei Vandeurzen in de tv-studio. "Het kan zijn dat de man eventjes illegaal vastzat, het kan ook van niet."

Vandeurzen benadrukte dat zowel hijzelf als de procureur het heilzaam vonden om enkele uren te wachten met de vrijlating van Iasir. Hij gaf toe dat er een ongewone procedure werd gevolgd. "Maar het is onaanvaardbaar dat een verdachte, die men niet vrij wil, kan vrijkomen door procedurefouten."

“Klap in het gezicht van ouders Kitty”

“Schandalig dat dit blijft gebeuren”, reageert Marcel Lemmens uit Tongeren. De moordenaar van zijn zoon kwam ook vrij door een procedurefout. “Het voorval is een klap in het gezicht van de ouders van Kitty”, aldus Lemmens.

De moordenaar van zijn zoon kwam vorige zomer in afwachting van het assisenproces vrij omdat hij de oproepingsbrief niet had gekregen.

“Met een ‘sorry’ zijn die mensen niet geholpen. Toch is er ook een ‘goede kant’ aan deze zaak, vindt Lemmens. “Zolang er fouten blijven gebeuren, blijft mijn zaak in de aandacht. Ik word er vaak op aangesproken".

.

Nu in het nieuws