Raket treft Belgische basis in Kandahar

Print

Raket treft Belgische basis in Kandahar

Drie Belgische soldaten belandden maandagavond in het ziekenhuis na een raketaanval op de luchthaven van Kandahar (Afghanistan). Twee tenten raakten beschadigd. "De impact bleef dankzij kunstmatige beschermingswallen beperkt", meldt Defensie.

Opstandelingen schoten het projectiel om 19.10 uur plaatselijke tijd af richting luchthaven van Kandahar. De raket belandde in de Belgische logementszone en sloeg in op de beschermingswallen rond de tenten. Twee logementtenten raakten beschadigd.

Lees het persbericht op de website van Defensie.

Drie militairen gingen voor een medische check-up naar het Canadese hospitaal op de basis. Ze mochten na onderzoek terugkeren naar hun eenheid en konden zelf hun families en verwanten informeren.

Twee militairen maken deel uit van de 2de Tactische Wing in Florennes. De derde behoort tot de Generale Staf in Evere. Hun opdracht loopt half januari af. Een detachement uit Kleine Brogel staat klaar om de rol over te nemen.

ISAF

De militairen zijn een onderdeel van het Belgische detachement dat sinds begin september met vier F-16 vliegtuigen steun levert aan de ISAF-operatie in Afghanistan.

Archieffoto

Nu in het nieuws