'Kint' van Laurent op sterven na dood

'Kint' van Laurent op sterven na dood

'Kint' van Laurent op sterven na dood

Print
De vzw Kint, het milieu-instituut waarvan prins Laurent voorzitter is, kampt met financiële problemen. Aanleiding is een vonnis van de rechtbank waardoor Kint zijn ontslagen directeur 100.000 tot 200.000 euro ontslagvergoeding moet betalen.

Deze onstlagvergoeding hapt de subsidies voor een heel werkjaar weg. Prins Laurent wilde niet reageren, donderdag is het crisisvergadering bij het Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van de Schone Technologie.

Exit brigadegeneraal

Directeur Jacques Wirtgen, brigadegeneraal werd vorig jaar ontslagen, maar vocht dat ontslag met succes aan. De arbeidsrechtbank veroordeelde de vzw Kint tot een schadevergoeding waarvan het precieze bedrag nog niet bekend is, maar die kan oplopen tot de genoemde bedragen.

Tweede streep

Tweede streep door de rekening is het feit dat de gewesten, in de nasleep van het proces rond de marinefraude, vorig jaar hebben beslist hun subsidies terug te schroeven. Het Kint ontvangt nu jaarlijks ongeveer 140.000 euro subsidie, voordien was dat 400.000 euro.

Kort gehouden

De reden voor het ontslag van Jacques Wirtgen, zeven jaar lang directeur van het Kint, zou volgens Het Nieuwsblad te maken hebben met het uitstippelen van een eigen beleid, terwijl prins Laurent wil dat zijn medewerkers zijn instructies nauwgezet volgen. Wrijvingen van deze aard hebben naar verluidt ook aan de basis gelegen van het ontslag van Jean Bastien vorige week. Die stond aan het hoofd van de Stichting Prins Laurent, een andere organisatie van de prins.

.

Nu in het nieuws