TV-bekendheden moeten "afwassen in het weekend"

TV-bekendheden moeten afwassen in het weekend

TV-bekendheden moeten "afwassen in het weekend"

Print
Weken meedraaien in een talentenjacht op televisie en toch niet gelanceerd zijn als artiest. Limburgers Paco Garcia en het hiphopduo Suo & RJ Equal (foto) kunnen ervan meespreken. Ze lieten een veelbelovende indruk na in respectievelijk ‘X-Factor 2005’ en ‘Supertalent in Vlaanderen 2007’, maar wachten nog steeds op de doorbraak.

Terwijl ‘X-Factor 2008’ in de laatste rechte lijn zit, pakt Paco Garcia uit met een nieuwe single. “Met ‘Rebelde Amor’ heb ik ‘Hemelsblauw’ van Will Tura in een nieuw kleedje gestoken”, zegt hij. De Limburger met Spaanse roots is bij het grote publiek vooral bekend als het ‘X-Factor’-favorietje van Liliane Saint-Pierre. Toch zit hij na drie jaar nog steeds te wachten op zijn grote doorbraak. Wie weet is ‘Rebelde Amor’ wel een schot in de roos? “Hoewel de tekst niet speciaal voor mij geschreven is, heb ik toch feeling met het nummer.”

Naar Spanje?

Enkele maanden geleden waagde hij ook zijn kans in de Spaanse versie van ‘X-Factor’. Paco haalde de laatste honderd, maar besloot zelf om niet meer verder te gaan in de wedstrijd. “Het was niet haalbaar om telkens naar Spanje te reizen,” zegt hij. “Naast mijn zangcarrière baat ik ook de tapasbar Chez Paco uit in Heusden-Zolder. Dat is één van de mooiste dingen die ik heb verwezenlijkt.”

Jukebox

Fifties- en sixtiessamples in een modern hiphopkleedje overgoten met pikante teksten: dat is wat Suo & RJ Equal brengen. Ook zij schopten het vorig jaar tot in de halve finale van een talentenjacht op televisie: VT4’s ‘Supertalent in Vlaanderen’.

Veel geleerd

“We hebben vooral veel geleerd door de feedback die we kregen”, vertelt Rashif El Kaoui (20) a.k.a RJ Equal. “Maar verder heeft het weinig deuren voor ons geopend.” Toch stelden de twee pas hun eerste fullalbum ‘The Jukebox’ voor. Rashif geeft toe dat de opnames van de plaat bloed, zweet en tranen hebben gekost. “Om het album te financieren hebben we zelfs moeten afwassen tijdens het weekend. Maar dat was het waard. We hebben trouwens alles zelf gedaan: van het schrijven van de muziek tot het mixen en masteren. Iedereen kan ‘The Jukebox’ gratis downloaden via internet. Dat is de enige manier om als nieuwkomer genoeg volk te bereiken. Reacties zijn zeker welkom.”

MEEST RECENT