Bettina Geysen vergeleek Bert Anciaux met "een sekteleider"

Bettina Geysen vergeleek Bert Anciaux met een sekteleider

Bettina Geysen vergeleek Bert Anciaux met "een sekteleider"

Print
Bert Anciaux (ex-Vl.Pro) is tegen de gemaakte partijafspraken in gaan praten met sp.a-voorzitster Caroline Gennez en was bereid om de partij als ”bruidsschat” aan de sp.a te geven. Dat zegt voormalig Vl.Pro-voorzitster Bettina Geysen in het weekblad Humo.

”Hij is een eigen offensief begonnen, achter de rug van Geert Lambert. Dat weet ik van Caroline zelf. Ze zei me dat Bert bij haar was komen aankloppen: ’De partij ligt in de touwen, het is hét moment voor een nieuw, warm, sociaal, democratisch project.’ Enfin, je kent zijn verhaal.”

Bert had al nieuwe naam

Geysen bevestigt dat er al een nieuwe partijnaam circuleerde: ’Sociaal-Democraten’, een verruimingsoperatie van sp.a, aangevuld met Vl.Pro.

”Er was al een vergadering gepland met het reclamebureau dat de operatie moest stroomlijnen.” Geysen geeft ook te kennen dat het op persoonlijk vlak niet altijd goed boterde met Anciaux. Zo geeft ze toe dat ze hem in besloten vergaderingen wel eens vergeleek met een ”sekteleider”. ”Hij vraagt een absoluut, blind vertrouwen. Als je hem niet volgt, ben je een afvallige.”

Dreigende telefoon

Voorts verwijst ze naar een ”zeer, zeer dreigende telefoon” die ze kreeg van Anciaux. Daarin zou hij gezegd hebben: ”Ik wilde voor je zorgen, en nu verraad je mij. Ik vertrouw je niet meer en jij vertrouwt mij niet meer. Ik heb nochtans aan jou geen verantwoording af te leggen, want het is míjn partij, en ik doe met die partij wat ik wil. Als ik naar de sp.a wil gaan, dan doe ik dat.”

.

Nu in het nieuws