Hamme bouwt jeugdcentrum

Hamme - Op de Meulenbroeksite bouwt de gemeente Hamme naast fuifzaal H@mbiance een jeugdcentrum. Dat wordt de nieuwe thuis voor de jeugddienst en voor de verenigingen die in het jeugdcentrum in de Nieuwstraat zitten.

De jeugddienst en de jeugdraad zijn al jaren vragende partij voor een nieuw jeugdcentrum. Om financiële redenen werd dit project uitgesteld. De kostprijs: 1 miljoen euro. “Het wordt een gebruiksvriendelijk en veilig gebouw” zegt schepen van Jeugd Hilde Landtsheer (Open Vld). “Een polyvalent zaaltje van 150 m² en een jeugdcafé zijn nodig om ambiance en sociale controle te garanderen.

"Naast de kantoren van de jeugddienst is er ook ruimte voor de huidige gebruikers van het jeugdcentrum Nieuwstraat. Dat zijn onder meer de begeleidingsdienst voor randgroepjongeren Habbekrats en enkele lokale muziekgroepjes die repetitielokalen met bergruimte ter beschikking krijgen. Nieuwkomer Ritmo Kids wil graag van het nieuwe jeugdcentrum zijn vaste stek maken.”

Voor KSA-VKSJ, die nu lokalen gebruiken in het Jeugdcentrum Nieuwstraat en voor de Speelpleinwerking gevestigd op het Kaaiplein, heeft het schepencollege andere plannen. Een jeugdcentrum is minder geschikt voor het spelaanbod van deze verenigingen. “Wij opteren voor een apart gebouw zoals de jeugdlokalen in de Groenstraat in Moerzeke en De Braak in Zogge.”

Jeugdleider Pieter Vermeire (KSA-VKSJ) staat positief tegenover deze visie. “Volgens het schepencollege is de bouw van aparte lokalen voor KSA-VKSJ en Speelpleinwerking op de huidige locatie van het speelplein goedkoper. Waar wij terechtkomen, vind ik minder belangrijk indien rekening wordt gehouden met onze eisen voor oppervlakte, inrichting en reglementen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio