Nieuw leven voor jaarmarkt en kermis

Hamme - De jaarmarkt van eind september verhuist van dinsdag naar maandag. De septemberkermis start een dag vroeger, op vrijdag. De vzw Ondernemend Hamme werkt nieuwe initiatieven uit om de septemberkermis te stimuleren. Dat zijn de belangrijkste beslissingen van het schepencollege na gesprekken met de jaarmarktcommissie.

“De belangstelling voor de septemberkermis en vooral voor de jaarmarkt op dinsdag daalt”, stelt schepen van Markten en Foren Tom Waterschoot (Open VLD) vast. “De inwoners nemen geen verlof meer om de jaarmarkt te vieren. Nieuwe impulsen zijn nodig om dit volksfeest te redden. Alle mogelijkheden werden onderzocht. Vanaf 2009 wordt er drastisch ingegrepen.”

Huisdieren

De kermis blijft behouden tijdens het derde weekend van september. “Het feestweekend start op vrijdag in plaats van zaterdag. De jaarmarkt verhuist van dinsdag naar maandag. Dit was de enige mogelijkheid. Op zaterdag is het jaarmarkt in Zogge. Daar kunnen en willen wij niet aan raken. Er wordt een nieuw concept voor de jaarmarkt uitgewerkt, die exclusief voorbehouden wordt voor paarden."

"Mogelijk komt er ook een jaarmarkt voor huisdieren. Aan de vzw Ondernemend Hamme wordt gevraagd om nieuwe initiatieven uit te werken om het kermisgebeuren te stimuleren, vooral voor vrijdag en zaterdag. Dinsdag wordt van de feestkalender geschrapt.” Waterschoot hoopt dat deze re­organisatie het publiek zal stimuleren om tijdens de kermis en de jaarmarkt intenser te feesten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio