Bewoners tehuis schitteren in studio

Bewoners tehuis schitteren in studio

Bewoners tehuis schitteren in studio

Sint-Niklaas - De bewoners van tehuis Vesta stellen tot eind januari niet alleen hun eigen schilderwerken voor in Foyer De Spiegel in Sint-Niklaas, maar ze hebben ook hun eigen radioprogramma gemaakt. Verscheidene Bekende Vlamingen kregen de eer om bij Studio Vesta heel wat leuke en vaak onverwachte vragen te beantwoorden.

Bekende Vlamingen

Tom Steels, waarom ben je toch gestopt met fietsen? Is het waar dat jullie met biefstukken in de broek rondrijden?’ Het zijn enkele voorbeelden van de fantastische vragen die de ex-wielrenner van Jean-Pierre, een bewoner van Vesta, kreeg voorgeschoteld. Vesta is een tehuis voor mensen met een mentale beperking in Sint-Niklaas.

De bewoners stonden vorig jaar al op de planken met de toneelvoorstelling Kamiel, en nu tonen ze zich alweer van hun meest creatieve kant. De voorbije maanden blikten ze immers een heus radioprogramma in. BV’s zoals Muriël Scherre, Tom Steels, Wim Van de Velde en Wouter Van Bellingen, legden hun ziel bloot in de interviews.

Met leuke plaatjes en anekdotes is Studio Vesta een geslaagde, humoristische, maar ook ontroerende radioshow geworden. ”Met negen bewoners zijn we aan de slag gegaan met radioformats en oefenden we volop de kunst van het interviewen en het plaatjes draaien”, zeggen atelierbegeleiders Kris De Hooghe en Johan Verschaeve. ”Vorige maand zijn we twee dagen in een echte opnamestudio gekropen voor onze eerste uitzending.

Zendtijd

Bedoeling is om zendtijd te bemachtigen op een van de grote radiozenders, maar belangrijker is dat we tonen onze bewoners op hun eigenzinnige manier echte radiotalenten zijn. De radio is altijd heel abstract voor hen geweest, en nu komt het heel wat dichterbij.” Bewoonster Fatima legde de lingerie-ontwerpster Muriël Scherre op de rooster. ”Ik heb haar gevraagd of ze voor ons geen mooie witte onderbroeken wilde maken.”

Dat is niet alles. Tot 31 januari loopt er in de Foyer een expo met werk van de bewoners. Mensen kunnen binnenkort werk huren of kopen.


www.vesta-tnw.be
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio