Heraanleg Krijgsbaan krijgt onvoldoende

Temse - Automobilisten die uit de Sint-Jorisstraat komen en de voorsorteerstrook voor linksafslaand verkeer volgen, knallen pal op een vluchtheuvel. Ook de fietsers zijn niet gelukkig.

Vrijdag werd het kruispunt Krijgsbaan-Sint-Jorisstraat-Prinsenlaan na een half jaar werkzaamheden opnieuw opengesteld. In de Sint-Jorisstraat is een voorsorteerstrook voor linksafslaand verkeer geschilderd, maar automobilisten die de Krijgsbaan op willen, kunnen die niet gebruiken. De strook eindigt pardoes op een vluchtheuvel. Alleen verkeer dat in de Eupenlaan wil, mag de strook gebruiken.

Teleurgesteld

De fietsers reageren teleurgesteld. ”Het zwarte kruispunt Krijgsbaan-Sint-Jorisstraat is weggewerkt en er kwamen op de Krijgsbaan nieuwe fietspaden bij”, zegt Jozef Van Breuseghem, die al jarenlang lid van de Fietsersbond is. ”Dit zou een reden tot juichen moeten zijn, maar als je eenmaal over het kruispunt hebt gefietst, weet je wel beter."

"Vooral aan de Koning Leopoldlaan zijn op het fietspad bruuske overgangen met hoogteverschillen. Fietsers moeten er gewoon van een borduur rijden, terwijl er enkel geleidelijke overgangen mogen zijn. Toppunt is dat aan de oversteek van de Koning Leopoldlaan aan weerskanten van het fietspad een rioolrooster ligt. Het was daar zelfs mogelijk om een perfect vlak fietspad aan te leggen.”

Afgewerkt

”Het fietspad aan de Leopoldlaan moet beter”, zegt schepen van Mobiliteit Debby Vermeiren (CD&V). ”Mogelijk moet het nog worden afgewerkt. We gaan daarop toezien. De voorsorteerstrook is bedoeld voor verkeer dat de Eupenlaan in moet. Dat is wel even wennen.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio