Familie Ripson kampt met gemengde gevoelens

Familie Ripson kampt met gemengde gevoelens

Familie Ripson kampt met gemengde gevoelens

Stabroek - De Antwerpse politierechter heeft motorrijder Filip W. tot drie maanden met uitstel, 550 euro boete en drie maanden rijverbod, waarvan een derde effectief, veroordeeld voor het bizarre ongeval waarbij Randy Ripson om het leven kwam. Randy’s zus Sally reageert met gemengde gevoelens: “Wij hoopten op een zwaardere straf”.

De motor van Filip W. vloog op 16 mei aan de Heikantstraat in Kalmthout tegen een elektriciteitspaal. Die brak af en kwam pal op bromfietser Randy Ripson terecht. De 18-jarige bromfietser uit Stabroek was op slag dood. Maandag werd Filip W. veroordeeld tot drie maanden met uitstel, 550 euro boete en drie maanden rijverbod, waarvan een derde effectief.

“Wij hoopten op een zwaardere straf”, reageert zus Sally. “De rechter heeft alle argumenten waarmee hij zijn verantwoordelijkheid wou ontlopen van tafel geveegd, maar slechts de minimumstraf opgelegd.” De politierechter oordeelde dat de motorrijder op het natte wegdek zijn snelheid onvoldoende had aangepast en daardoor verantwoordelijk is voor het bizarre ongeval.

Benefiet is succes

Naast de ontgoocheling over de uitspraak is Sally wel blij dat ze de droom van haar broer wellicht kan realiseren: zijn muziek op cd uitbrengen. “Afgelopen weekend verkochten we op de kerstmarkt in Stabroek jenever en ‘s avonds zakten zo’n vijfhonderd mensen naar zaal Moorland af voor onze benefietfuif."

"We zamelden ongeveer 8.000 euro in, maar daar moeten we nog wel de onkosten van betalen. Ik denk wel dat we voldoende overhouden om de cd Doe je ding te laten opnemen. Er liepen al gesprekken en die kunnen we nu concretiseren”, besluit Sally.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio