Hoboken zit zonder begroting

Hoboken - De minderheidscoalitie van sp.a-Vl.Pro, CD&V-NV-A en Open Vld kreeg geen steun van de oppositie voor de goedkeuring van haar begroting. Dat heeft grote gevolgen voor de Hobokenaars.

Het niet goedkeuren van de begroting betekent dat het district nu elke maand moet werken met een twaalfde van de vorige begroting. Maar die regeling geldt alleen voor de meest noodzakelijke posten zoals de werkingsmiddelen van het district, waaronder de dotaties voor de districtraadsleden.

Vallen daarom weg vanaf 1 januari 2009: alle subsidies voor de verenigingen, alle geplande wegenwerken en het groot groenonderhoud. Ook de jeugdwerking zal serieus moeten inleveren en bovendien zal de seniorenconsulent ontslagen worden.

Geen extra's

Hoe is het zover kunnen komen? PvdA, die niet in de coalitie is opgenomen, maar de minderheid al dikwijls gedepanneerd heeft, heeft vorige maand over dezelfde begroting tegengestemd “omdat de partij vanuit de stad meer voor Hoboken eist”.

Vorige legislatuur heeft deze tactiek geholpen om de stad te overhalen het zuiderdistrict wat extra’s toe te stoppen, maar deze keer kwamen er vanuit het schoon verdiep geen bijkomende middelen. Daarom onthield de PvdA zich tijdens de stemming. Het Vlaams Belang, die overleg met alle fractievoorzitters over de begroting vroeg, stemde tegen. Resultaat: geen begroting.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio