Nijlen for Life in jeugdhuis Kroenkel

Nijlen for Life in jeugdhuis Kroenkel

Nijlen for Life in jeugdhuis Kroenkel

Nijlen - Het glazen huis in Gent voor Music for Life van Studio Brussel zal de volgende dagen niet uit het nieuws weg te branden zijn. Voor wie dichter bij huis zijn steentje aan het goede doel wil bijdragen, is er dit jaar ook Nijlen for Life. Siemon Jacobs (23) en Joppe Possemiers (21) laten zich vanaf vrijdag vijf dagen en nachten opsluiten in jeugdhuis Kroenkel.

Siemon en Joppe zijn hun stulpje nog aan het inrichten. “We hebben een zetel gezet en een bed gemaakt van bierbakken met een matras erop, maar we zijn nog niet klaar. We willen het gezellig maken”, vertelt Joppe.

Samen met Siemon, die het concept bedacht, wil hij vanaf vrijdag vijf dagen en nachten doorbrengen in het jeugdhuis in de Statiestraat. “We kennen elkaar van in het jeugdhuis. Echte vrienden zijn we niet, maar dat kan nog komen (knipoogt). We zullen wel moeten. Anders rollen we misschien al na één dag vechtend over de vloer”, grapt Siemon.

Rookverbod

Eén ding zal alvast zeker anders zijn dan in het originele glazen huis van Studio Brussel, waar drie presentatoren van de jongerenzender zich zes dagen opsluiten om geld in te zamelen voor het Rode Kruis Vlaanderen.

“We gaan niet op sapjes overleven. We gaan enkel eten van wat mensen komen brengen. Dat zal hopelijk geen probleem zijn. Wat ons veel meer zorgen baart, is dat er een rookverbod in het jeugdhuis geldt. We kunnen de hele tijd geen sigaret opsteken en dat wordt niet zo evident. Op woensdag 24 december brengen we het verzamelde geld naar het échte glazen huis in Gent”, vertellen de twee.

Activiteiten

Het jeugdhuis wil zich de komende dagen niet alleen richten op jongeren. “Ie­­dereen die Music for Life wil steunen, is welkom. Ook ’s nachts of ’s morgens kan je ons bekijken door het raam. Het is een goede gelegenheid voor minder jonge mensen om het jeugdhuis eens een bezoekje te brengen", zegt Els Herremans (24), die alles coördineert.

"Elke dag zijn er activiteiten zoals een brunch, quiz, veiling, top honderd, enzovoort. Elke dag is er ook een ’Maak de vluchtelingen happy’-hour, waarbij alle inkomsten integraal naar de actie gaan. Met al die initiatieven willen we Nijlen in de ban van Music for Life houden en een mooi centje verzamelen.”

Radioproject

De actualiteit en het exacte programma kan je online volgen op Facebook (zoeken naar Nijlen for Life) en op http://www.nijlengaatuit.be. Op die laatste site zullen er ook webcambeelden te bekijken zijn.

“Nijlen Gaat Uit is onlangs ook met een webradioproject begonnen. Ze hebben voor de gelegenheid hun eigen studio naar ons jeugdhuis verplaatst en zullen speciale uitzendingen maken. We hopen dat dit aanslaat in Nijlen. We willen er alles aan doen om hier een succes van te maken”, besluit Els.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio