EMC sluit onderzoekscentrum

Mechelen - Bij EMC Belgian Development Group (BDG) in Mechelen staan vijftig jobs op de helling. De Amerikaanse wereldspeler in elektronische opslagsystemen wil het onderzoekscentrum sluiten.

Enkele jaren geleden was nog een heel ander geluid te horen. In 2003 maakt het bedrijf bekend dat het in Mechelen tien miljoen euro wilde investeren in een tweede onderzoekslaboratorium en dat het van plan was om de volgende jaren telkens dertig mensen aan te werven. Dat was onder meer te danken aan de ontwikkeling van Centera, een systeem voor langetermijnarchivering van digitale gegevens.

“We hebben wereldwijd verscheidene onderzoeksfilialen. Gezien de huidige economische situatie willen we de productontwikkeling efficiënter organiseren en we gaan daarom de onderzoeksactiviteiten consolideren. Waar dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk”, zegt Bob Thibault, vice-president Centera Product Engineering bij EMC. “Het is nu onze bedoeling om voor de vijftig werknemers in Mechelen een zo goed mogelijke oplossing te vinden. De details voor de ontslagregeling moeten nog worden besproken.”

Thibault wil benadrukken dat de sluiting van Mechelen geen enkele invloed heeft op de EMC-vestiging in Zaventem, waar verkoop en service zijn gevestigd.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio