Chalet gaat in vlammen op

Lille - Een brand legde maandagochtend de bungalow van glazenwasser Filip Jacobs (42) in het Konijnenpad in Gierle (Lille) volledig in de as. De eigenaar is al zijn spullen kwijt. Hij kan voorlopig terecht bij zijn familie.

De chalet waar de brand maandag om 7u ontstond, is gelegen in de bosrijke weekendzone in de buurt van de Lilse Bergen en Beerseheide in Gierle. De brandweer van Beerse was als snelste korps uit de buurt ter plaatse. Het korps riep versterking in van de collega’s van de brandweer van Turnhout en Kasterlee.

Tankwagens

“De chalet stond al helemaal in lichterlaaie toen de brandweer van Beerse hier aankwam”, zegt Dirk Broeckx van de Turnhoutse brandweer. “Door de slechte watervoorziening in de weekendzone kwamen drie tankwagens ter plaatse. We kregen eerst de melding dat er zich mogelijk nog een persoon in de chalet bevond, maar dat was niet het geval. De bewoner was niet thuis toen de brand uitbrak.”

De bungalow die voornamelijk in hout was gebouwd, ging volledig in de vlammen op. Ook een aangrenzende garage is volledig vernield. “We hebben geen idee hoe de vlammen zijn kunnen ontstaan. Dat moet nog verder onderzocht worden”, vervolgt Dirk Broeckx. “Er was geen gevaar dat de vlammen zich zouden verspreiden naar omliggende chalets of naar het bos.”

Onderdak

Filip Jacobs, de 42-jarige bewoner van de chalet, zag bij zijn thuiskomst dat al zijn bezittingen in rook waren opgegaan. “Ik heb niets meer”, vertelt de zaakvoerder van glazenwasserij Jaco. “Al mijn kleren zijn weg en ik ben ook de papieren van mijn zaak kwijt. Een expert van de verzekering gaat na hoe de brand is ontstaan. Ik heb de chalet negen jaar geleden gekocht. Ik krijg voorlopig onderdak bij mijn zus.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio