Stoelendans in Lierse gemeenteraad

Stoelendans in Lierse gemeenteraad

Stoelendans in Lierse gemeenteraad

Print
Lier - De Lierse gemeenteraadzitting begon maandagavond met twee eedafleggingen. Oorzaak is het ontslag van schepen Rita Van den Bulck (CD&V/N-VA), die de politiek voor bekeken houdt.

Rita Van den Bulck neemt per 1 januari ontslag als schepen van de stad Lier. Zij wil na twintig jaar politiek plaatsmaken voor jongere collega's. Gemeenteraadslid Koen Breugelmans volgt haar als schepen op. Hij zetelt sinds 2001 in de gemeenteraad en is er ook fractieleider van CD&V/N-VA. De opvolging gebeurt officieel op 1 januari.

Breugelmans wordt als raadslid opgevolgd door Rik Verwaest (22). Daardoor krijgt N-VA een gemeenteraadslid in Lier. Momenteel heeft N-VA enkel een schepen. Rik Verwaest zal zich vooral op jeugdzaken toespitsen. "Ik zit sinds mijn zestiende in de jeugdraad en was daar heel actief. Verder ben ik ook hoofdleider bij een Lierse jeugdbeweging. Ook daar ken ik dus heel goed de noden. Meer ruimte voor jongeren en meer sportfaciliteiten zijn twee items waarvoor ik wil gaan", zegt raadslid in spe Rik Verwaest.

Chris VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio