Catherine Snoeckx verkozen tot nieuwe ATV-gezicht

De kijkers van de regionale zender ATV zullen weldra vertrouwd raken aan het gezicht van Catherine Snoeckx. De 27-jarige Antwerpse won immers maandagavond de finale van de talentenjacht 'Wie wordt het nieuwe ATV gezicht'.

jrosquin

In de finale, die rechtsreeks werd uitgezonden, nam Snoeckx na een stemming door een sms-publiek en een vakjury de maat van de twee andere finalisten Lindsay Bervoets uit Deurne (27) en Kristof Elen uit Wuustwezel (17).

Snoeckx was voorheen al vertrouwd met het ATV-gebouw want ze werkt tot dusver als freelance-journaliste voor de zender. Snoeckx zal voortaan ook op het scherm verschijnen en wordt al meteen voor de leeuwen gegooid. Tijdens de kerstvakantie mag ze het programma 'Pakskestijd' presenteren.

Lange afvallingsrace

Snoeckx kroonde zich tot de beste van maar liefst 350 kandidaten. Die werden al snel tot 30 gereduceerd en daarop volgde een wekenlange afvallingsrace waarin de kandidaten aan de hand van allerhande proeven moesten bewijzen dat ze bekwaam zijn in het presenteren en interviewen.

Een jury met ATV-boegbeelden Bieke Illegems en Carl Huybrechts legde alle kandidaten op de rooster en hield uiteindelijk drie kandidaten over. Hun keuze, gecombineerd met die van het sms-publiek, viel uiteindelijk op Catherine Snoeckx.