Evoluties in gamma Peugeot 308

Bijna één jaar na de lancering van de berline en een half jaar na de komst van de SW, blijft het gamma van de Peugeot 308 verder evolueren. Zo beantwoordt hij steeds beter aan de verwachtingen van de klanten op vlak van rijplezier en milieuvriendelijkheid.

ssimons

De 308 berline 1.6 THP 150 pk beschikt voortaan over de nieuwe manuele zesversnellingsbak van de groep. Precisie, betrouwbaarheid en compacte afmetingen kregen prioriteit bij het ontwerp van die “MCM”-versnellingsbak en zorgen voor een maximaal rijplezier aan boord van deze 308.

Milieu

Maar ook het milieu kreeg bijzondere aandacht, want met de Michelin Energy Saver-banden met lage rolweerstand (voor het eerst gelanceerd op de 308 in 2007) verbruikt deze versie van de 308 gemiddeld niet meer dan 7,0 l/100 km, goed voor een CO2-uitstoot van amper 165 g/km.

Nog belangrijk: de 308 SW 1.6 l HDi FAP 110 pk, uitgerust met dezelfde manuele zesversnellingsbak en een panoramisch glazen dak, noteert met Michelin Energy Saver-banden voortaan een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km en een CO2- uitstoot van 130 g/km.

Luchtweerstand

Deze evoluties in het gamma bevestigen de kwaliteiten van de 308 op vlak van ecologie en milieuvriendelijkheid, te danken aan een uitgebreid gamma van moderne en krachtige motoren. Die “eco-efficiëntie” haalt de 308 – onveranderd één van de betere in zijn segment op dat vlak – uit de grondige aandacht die milieuvriendelijkheid van bij het begin van het ontwerp heeft gekregen.

Bepalende factor is, naast het gebruik van Michelin Energy Saver-banden op verschillende versies, bijvoorbeeld ook de bijzonder verzorgde luchtweerstand van de auto.

Noteren we tot slot nog dat het volledige 308-gamma voortaan in optie beschikt over Peugeot Connect Nav. Dat is een nagelnieuw ingebouwd navigatiesysteem met een 16/9 7-duims kleurenscherm, Europese cartografie op een SD-geheugenkaart en een Bluetooth handenvrije telefoonkit.

MEER OVER Autogids