Speerwerper Goyvaerts legt basis van seizoen in Portugal

Belgisch kampioen speerwerpen Tom Goyvaerts en zijn trainer Patrick Bosschaert vetrokken begin december voor een veertiendaagse trainingsstage naar Portugal. Burgerreporter Richard Stiévenart brengt verslag uit.

ecoolen

"Het belangrijke aan deze trainingsstage is dat ik samen met coach Patrick onder optimale en voornamelijk warme weersomstandigheden aan mijn conditie kan werken", zegt Goyvaerts. "Speerwerpen is een explosieve discipline. In de voorbije jaren hebben we vastgesteld dat koude temperaturen bij intensieve trainingen gedurende de winterperiode nefast inwerken op het lichaam om een optimale conditie op te bouwen. Nochtans is het tijdens de winterperiode dat men de basis moet leggen om tijdens het wedstrijdseizoen goed te kunnen presteren.

Eveneens is het zo dat we deze trainingen in warmere streken veel langer kunnen volhouden, waardoor het rendement van de training verhoogt."

"We leggen de lat hoog"

"We zijn tevreden over de trainingsfaciliteiten ter plaatse en de weersomstandigheden zijn uitstekend", vervolgt coach Bosschaert. "We leggen de lat hoog. Het trainingsprogramma neemt een enorm aantal uren in beslag om het maximale rendement te behalen. Tom zijn inzet en moraal is optimaal. Ik sta versteld wat hij op training laat zien. Hij zal uitpakken met goede prestaties als het wedstrijdseizoen begint."

Auteur: Richard Stiévenart

Meer sportnieuws