Vijf rotondes verdwijnen

Geel - Vijf rotondes maken eind 2009 in Kasterlee en Geel plaats voor verkeerslichten. De ingreep vormt een onderdeel van de minder hinder maatregelen bij de bouw van een fly-over (reuzenbrug, red.) in Geel-West.

De administratie Wegen en Verkeer werkt in alle stilte verder aan het dossier van de noord-zuidverbinding. Een belangrijk onderdeel van het dossier zijn de minder hinder maatregelen die de verkeersellende tijdens de bouw van de fly-over moeten verlichten.

”Tijdens de bouw zal Geel-West volledig zijn afgesloten of gaan de weggebruikers er zeer zware hinder ondervinden”, klinkt het bij het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). “We zullen bijgevolg de verkeersafwikkeling moeten regelen via Geel-Oost.”
Het kabinet meent dat de omleidingswegen slecht zijn uitgerust om het omleidingsverkeer vlot te laten verlopen.

Massa auto’s

“Er zal zo veel verkeer zijn dat de rotondes de massa auto’s onmogelijk kunnen verwerken. Daarom verdwijnen er vijf rotondes en in de plaats daarvan komen er slimme verkeerslichten.”

Een van de vijf rotondes ligt in Kasterlee en moest sowieso verdwijnen als er werk wordt gemaakt van het doortrekken van de noord-zuidverbinding. De vier andere liggen in Geel: Ring-Koning Albertstraat, Ring-Winkelomheide, Koning Albertstraat-Industrieweg en de triangel aan Geel-Oost. De werkzaamheden aan de fly-over starten ten vroegste begin 2010.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio